Screens

 

 

Waarom Screens ?
‘Screens’ is de verzamelnaam voor verticale zonwering die langs de buitenzijde voor glazen oppervlakken geplaatst wordt.                                        Deze buitenzonwering zorgt voor een optimale warmte- en lichtregeling bij ramen en glazen deuren, waardoor op een duurzame wijze
het leef- en werkcomfort binnenshuis verhoogd wordt. Door de zonwering aan de buitenkant van de ramen te plaatsen, in tegenstelling tot gewone verduistering aan de binnenkant, wordt tot 85% van de zonnewarmte uit de woning gehouden.


EFFICIËNT en milieuvriendeijk koelen
Tijdens de warme zomermaanden kan de zon die binnenvalt je woning heel snel onaangenaam warm maken. Wist je dat het drie keer meer energie kost om je huis af te koelen dan te verwarmen? De screens van ZONTEQ houden ongewenste warmte buiten en helpen je daardoor te besparen op je energiefactuur. Jij houdt je woning of kantoor heerlijk koel, zonder nood aan een energieverslindende airco. Dat is niet enkel goed voor je portemonnee, je draagt ook mee zorg voor het milieu door je CO2-uitstoot te beperken.

 

Afkoeling in huis
Tijdens de zomer kan de temperatuur binnenshuis heel snel oplopen. Niet iedereen heeft airconditioning en een ventilator is leuk maar het koelt niet het volledige huis. Het is gedaan met een plakkerig gevoel rond te lopen of ’s avonds niet in slaap kunnen vallen door de warmte die heerst in jouw kamer. Screens bieden hiertegen de ideale oplossing. Je houdt de warmte van de zon buiten maar je kunt toch nog steeds naar buiten kijken.

 

Op maat gemaakt

Zoals altijd maken we bij ZONTEQ ieder product op maat. Hierdoor kunnen wij een product aanbieden die past bij iedereen zijn behoeftes en persoonlijke smaak. Bij screens kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een 100% verduisterend doek te nemen. Dit werkt als een eleganter alternatief voor rolluiken en kan de ruimte ook helemaal kunnen verduisteren.

 

Bescherming UV-stralen
Screens bieden ook de bescherming voor uw interieur tegen schadelijke UV-stralen.

 

Privacy en lichtinval

Veel lichktinval is aangenaam maar soms hebben we behoefte aan privacy. Met screens breng je het beste van 2 werelden samen. Je vermindert de inkijk en je profiteert toch optimaal van de heerlijke zonlicht. Bij ons vind je screens die een maximum aan lichtinval combineren met een minimum aan inkijk. We beschikken ook over een uitgebreide keuze aan gedeeltelijke of volledig verduisterende screens.

 

Windvast SF systeem

Het SF windvast systeem wordt in elke positie strak gehouden waardoor het probleemloos voldoet aan de hoogste Europese CE norm EN 13561, windklasse 3 inzake windresistentie. Hierdoor weerstaat het probleemloos windsnelheden van 6 Beaufort.

In gesloten toestand is de SF trouwens 100% insectenwerend.

SolarFix screen op zonne-energie

 

 

Nieuw voor 2020 de Red Dot Design award winner SolarFix screen op zonne-energie van Winsol.

De Nederlandse zomers worden alsmaar heter, een goeie buitenzonwering is dus noodzakelijk om onze thuis koel te houden. Wij introduceren voor 2020 de SolarFix, de voorzetscreen op zonne-energie! Bekroond met de Red Dot Design Award 2020.

Screens op zonne-energie: perfect voor renovatie
De SolarFix screen met zonnecellen is heel geschikt als zonwering op bestaande ramen. De kleine kast van 90 mm diep past perfect in de muuropening van de meeste woningen. Hierdoor steekt de kast niet uit en blokkeert deze geen invallend licht. Gratis energie én meer lichtinval dus!

 

De extragrote opslagcapaciteit van 4.0 Ah accu zorgt dat de SolarFix bijna 2 keer langer werkt dan gewone screens met zonnepanelen, ook op een bewolkte dag. Middels een app kunt u de screens bedienen op afstand.

 

Screens, de effectieve afkoeling in de zomer
SolarFix Screens houden tot 85 % van de warmte buiten en zijn een milieuvriendelijkere oplossing dan airco. Bovendien beschermen ze ook tegen schadelijke UV-stralen en voorkomen ze dat mensen binnenkijken.

SolarFix screens beschikken over een ritssysteem waardoor het doek altijd strak gespannen staat en probleemloos hoge windsnelheden doorstaat.

Wil je toch het raam even openzetten? In gesloten toestand zijn deze SolarFix screens ook 100 % insectenwerend dankzij de ritssluiting aan de zijkanten.

 

Productspecificatie Solarfix:

Maximale breedte 4000mm en maximale hoogte 3000mm

Screensysteem met rits en insectenwerend

Minimale windresistentie 6 Beaufort (windsnelheid 13,8 m/seconden)

Motor Somfy RTS 12v, 2 zonnepanelen, accu 4.0 Ah

Standaard 12 RAL-kleuren , optie 200 overige RAL-kleuren

 

 

Reviews

Martijn & Lisette, Hattem

26 juni 2021

De screens functioneren uitstekend. Hele fijne spullen, hele nette installatie. Dank!